Najděte si v pouhých dvou krocích sáček do svého vysavače!
Úvodní strana  >  Služby  >  Tipy a triky

Tipy a triky

Tipy a triky pro čistou domácnost

Užitečné tipy pro úklid a čištění vaší domácnosti

Čištění oken

Nemáte zrovna po ruce žádný běžný čisticí prostředek na okna? Pak pomůže osvědčený prostředek: Do teplé vody na čištění stříkněte trochu octa nebo lihu! Odolnou špínu odstraníte nejlépe kyselinou citrónovou nebo octovou esencí.

Tip Swirl®:

  • Nemyjte okna, pokud svítí slunce. V důsledku rychlého schnutí mohou vznikat nepěkné šmouhy.
  • Na oknech nebo zrcadlech nebude tak snadno ulpívat prach, pokud do vody na čištění přidáte kapku glycerínu.

Péče o podlahy

Údržba dřevěných a laminátových podlah je snadná: 
pravidelně je vytírejte vlhkým, dobře vyždímaným hadrem, parkety a dřevěná prkna občas ošetřete voskovou emulzí a přeleštěte suchým mopem pro zvýšení lesku.
Vzhledem k tomu, že jsou dřevěné podlahy často pouze navoskované, dřevo se snadněji znečistí. Na odolnou špínu pomůže, když do teplé vody na čištění (40° - 60°C ) přidáte trochu pracího prášku na bílé prádlo. Tyto prostředky na praní obsahují rozjasňující složky.
Špína a částečky písku působí na dřevěné a laminátové podlahy jako smirkový papír - v takovém případě pomůže, když před vytíráním vysajete.
Zároveň tak zmizí chomáče prachu, chlupy a vlasy a při vytírání nebudou viset na hadru.

Tip Swirl®: Úklid dřevěných a laminátových podlah bez poškrábání vám usnadní hubice na parkety ze sortimentu hubic Swirl®. Díky plstěným kluzným ploškám klouže bez škrábanců. 

Správné čištění koberců

Vysávejte koberce pravidelně; alespoň jednou týdně.
Volně ležící nečistoty (cukr, drobky) odstraníte snadno vysavačem. Zaschlé látky nejprve opatrně oddělte lžičkou nebo hřbetem nože a následně vykartáčujte resp. vysajte. V případě silného znečištění použijte běžné čisticí prostředky na koberce.
Důležité: V každém případě dbejte návodu k použití výrobce koberce a vždy nejprve proveďte zkušební čištění na místě, které není vidět.